menzis3

Collectieve zorgverzekering Menzis

GarantVerzorgd

Aan het eind van het jaar is het tijd te bedenken wat u met uw zorgverzekering gaat doen. Wij hebben bij Menzis een collectieve verzekering afgesloten voor mensen met een laag inkomen, de zorgverzekering ‘Garantverzorgd’. Voor volgend jaar informeren wij u wat voor u een passende aanvullende verzekering kan zijn. Via www.gezondverzekerd.nl kunt u het zelf regelen.

Hulp bij het overstappen

Als u vragen hebt over de Menzis zorgverzekering of hulp nodig hebt bij het overstappen, dan kunt u gebruik maken van een overstapcoach. U kunt hen op de volgende manieren bereiken:

  • Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 19.00 uur op het telefoonnummer 088 222 40 80 (lokaal tarief);
  • Hebt u een overstapcoach nodig, dan kunt u hiervoor een afspraak maken via https://spreekuur. gezondverzekerd.nl/Menzis Hieronder staan de data en plaatsen waarop u de overstapcoaches kunt bezoeken. Een afspraak maken is nodig.

Hengelo

Wo 1 december 2021 –  Bibliotheek Hengelo – 13.00 – 17.00 uur
Wo 8 december 2021 – Bibliotheek Hengelo – 13.00 – 17.00 uur

Borne

Wo 15 december 2021 – Kulturhus Borne – 13.00 – 17.00 uur

Voordelen Menzis GarantVerzorgd

De gemeente wil u helpen om goed en betaalbaar verzekerd te zijn! Hieronder staan de voordelen van GarantVerzorgd:

  • De gemeente betaalt mee aan uw premie;
  • U krijgt de maximale korting van 3% op de basisverzekering en 9% korting op de aanvullende verzekeringen;
  • U krijgt meer vergoed voor bijvoorbeeld brillen/lenzen, tandartskosten en ziekenvervoer. Ook de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp krijgt u vergoed;
  • Iedereen is welkom bij Menzis. Er wordt niet geselecteerd op gezondheid en leeftijd;
  • Als u kiest voor GarantVerzorgd3 wordt uw verplicht eigen risico vergoed.

Kies een aanvullende verzekering die bij u past

Er is altijd een pakket dat bij u past. U kunt kiezen uit 3 aanvullende verzekeringen. Verwacht u weinig zorgkosten dan is GarantVerzorgd 1 of 2 een goede keuze. Betaalt u elk jaar het verplicht eigen risico van 385 of verwacht u volgend jaar veel zorgkosten, kies dan GarantVerzorgd 3. Denk bij het maken van een keuze goed na welke aanvullende verzekering het beste bij uw gezondheid past.

Verder kunt u uit 3 tandartsverzekeringen kiezen. Ook bij deze keuze geldt: denk goed na welke tandartsverzekering het beste bij uw situatie (=gebit) past.

Hebt u een volledige gebitsprothese? Dan is TandVerzorgd 1P een passende verzekering.

Let op: Wij gaan ervan uit dat u zich passend verzekert. Als uw zorgverzekering bepaalde zorgkosten niet vergoed, dan kunt u hiervoor ook geen bijzondere bijstand krijgen.

Premies van GarantVerzorgd op een rij

De Basisverzekering kost 133,25 per maand. Met GarandVerzorgd betaalt u zelf 129,25 per maand. Dit is met de 3% korting van uw gemeente eraf.

Hieronder ziet u hoeveel u zelf per aanvullende (tandarts) verzekering, per maand betaalt.

Garant-Verzorgd 1 Garant-Verzorgd 2 Garant-Verzorgd 3
6,83 20,48 39,59
GarantTand-Verzorgd 250 GarantTand-Verzorgd 500 GarantTand-Verzorgd 750 Tandverzorgd 1P
11,78 19,11 30,94 6,32

Deelnemers aan de collectiviteit moeten ook een tandartsverzekering afsluiten. Een tandarts verzekering is niet nodig voor deelnemers met een volledige boven- en onder prothese. U kunt dan kiezen voor een prothese-verzekering, maar dat is niet verplicht.

Kinderen tot 18 jaar zijn altijd gratis meeverzekerd. Voor tandartskosten tot maximaal 750 per jaar, ongeacht de keuze van de ouders. De kosten van orthodontie voor kinderen vergoedt Menzis tot 2.000 per jaar. Hiervoor geldt wel een wachttijd van één jaar. Meld het dus op tijd als uw kind orthodontie nodig heeft.

Gespreid betalen verplicht eigen risico

Als u kiest voor de aanvullende verzekeringen GarantVerzorgd 1 of 2, dan is het verplicht eigen risico niet meeverzekerd. Wilt u voorkomen dat u dit eigen risico (ten hoogste 385) in één keer moet betalen? Bij Menzis kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen in 10 maandelijkse termijnen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Deze service kunt u aanvragen via menzis.nl/mijnmenzis. U kunt ook bellen naar 088 222 40 40. Menzis helpt u graag.