Handen gevouwen in vorm van een hart met geld er in

Kiezen voor zorgverzekering GarantVerzorgd

Aan het eind van het jaar is het tijd te bedenken wat u met uw zorgverzekering gaat doen. Wij hebben bij Menzis een collectieve verzekering afgesloten voor mensen met een laag inkomen, de zorgverzekering ‘Garantverzorgd’. Voor volgend jaar informeren wij u wat voor u een passende aanvullende verzekering kan zijn. Via www.gezondverzekerd.nl kunt u het zelf regelen. Hebt u een digitale overstapcoach nodig, dan kunt u hiervoor een afspraak maken via https://spreekuur.gezondverzekerd.nl/Menzis. Lukt u dat niet, dan kunt u:
  • in Hengelo een afspraak maken met de Brievenhulp in de bibliotheek aan de Beursstraat op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 11.00 uur, tel. 088 – 9455730.
  • In Borne een afspraak maken met Poot/thuisadministratie via tel. 088 – 945 5722 of mail naar: borne@wijkracht.nl
  • In Haaksbergen een afspraak maken met de Formulierenbrigade via tel.053-5734567 op woensdag en vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.
Voordelen Menzis GarantVerzorgd De gemeente wil u helpen om goed en betaalbaar verzekerd te zijn! Hieronder staan de voordelen van GarantVerzorgd:
  • De gemeente betaalt mee aan uw premie;
  • U krijgt de maximale korting van 5% op de basisverzekering en 9% korting op de aanvullende verzekeringen;
  • U krijgt meer vergoed voor bijvoorbeeld brillen/lenzen, tandartskosten en ziekenvervoer. Ook de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp krijgt u vergoed;
  • Iedereen is welkom bij Menzis. Er wordt niet geselecteerd op gezondheid en leeftijd;
  • Als u kiest voor GarantVerzorgd3 wordt uw verplicht eigen risico vergoed.
Kies een aanvullende verzekering die bij u past Er is altijd een pakket dat bij u past. U kunt kiezen uit 3 aanvullende verzekeringen. Verwacht u weinig zorgkosten dan is GarantVerzorgd 1 of 2 een goede keuze. Betaalt u elk jaar het verplicht eigen risico van € 385 of verwacht u volgend jaar veel zorgkosten, kies dan GarantVerzorgd 3. Denk bij het maken van een keuze goed na welke aanvullende verzekering het beste bij uw gezondheid past. Verder kunt u uit 3 tandartsverzekeringen kiezen. Ook bij deze keuze geldt: denk goed na welke tandartsverzekering het beste bij uw situatie (=gebit) past. Hebt u een volledige gebitsprothese? Dan is TandVerzorgd 1P een passende verzekering. Let op: Wij gaan ervan uit dat u zich passend verzekert. Als uw zorgverzekering bepaalde zorgkosten niet vergoed, dan kunt u hiervoor ook geen bijzondere bijstand krijgen. Premies van GarantVerzorgd op een rij De Basisverzekering kost € 130 per maand. Met GarandVerzorgd betaalt u zelf € 123,50 per maand. Dit is met de 5% korting van uw gemeente eraf. Hieronder ziet u hoeveel u zelf per aanvullende (tandarts) verzekering, per maand betaalt.
Garant- Verzorgd 1
Garant- Verzorgd 2
Garant- Verzorgd 3
€ 6,83
€ 20,48
€ 39,59
GarantTandVerzorgd 250
GarantTandVerzorgd 500
GarantTandVerzorgd 750
Tandverzorgd 1P
€ 10,87
€ 17,74
€ 29,57
€ 6,33

Veeg over het scherm om door de tabel te scrollen.

Deelnemers aan de collectiviteit moeten ook een tandartsverzekering afsluiten. Een tandarts verzekering is niet nodig voor deelnemers met een volledige boven- en onder prothese. U kunt dan kiezen voor een prothese-verzekering, maar dat is niet verplicht.

Kinderen tot 18 jaar zijn altijd gratis meeverzekerd. Voor tandartskosten tot maximaal € 750 per jaar, ongeacht de keuze van de ouders. De kosten van orthodontie voor kinderen vergoedt Menzis
tot € 2.000 per jaar. Hiervoor geldt wel een wachttijd van één jaar. Meld het dus op tijd als uw kind orthodontie nodig heeft.

Gespreid betalen verplicht eigen risico
Als u kiest voor de aanvullende verzekeringen GarantVerzorgd 1 of 2, dan is het verplicht eigen risico niet meeverzekerd. Wilt u voorkomen dat u dit eigen risico (ten hoogste € 385) in één keer moet betalen? Bij Menzis kunt u het verplicht eigen risico gespreid betalen in 10 maandelijkse termijnen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Deze service kunt u aanvragen via menzis.nl/mijnmenzis. U kunt ook bellen naar 088 222 40 40. Menzis helpt u graag.