De cliëntenraad is verhuisd en gaat uitbreiden

Het college heeft de gemeenteraad gevraagd om te kijken naar de vormgeving van de cliëntparticipatie in Hengelo. De cliëntenraad Wmo heeft enige tijd geleden haar werkzaamheden neergelegd en er is bekeken of de werkzaamheden overgenomen konden worden door de cliëntenraad Minima of dat de cliëntparticipatie in Hengelo op een geheel andere manier moest worden ingevuld.

Wij zijn blij om u te laten weten dat de werkzaamheden van de cliëntenraad Wmo aan ons zijn toevertrouwd. Onze naam is daarom veranderd naar Cliëntenraad Minima en Wmo Hengelo.

Voor de minima doelgroep verandert er weinig. Voor de gebruikers van een Wmo voorziening (en/of hun begeleiders) is het handig om uit te leggen dat er aantal zaken zijn veranderd. Onze cliëntenraad heeft een kantoor waar u tijdens de inloopspreekuren en/of op afspraak terecht kunt voor hulp. Belt of mailt u liever, dat kan uiteraard ook. U vindt de contactinformatie hier.
Wilt u advies of informatie, heeft u hulp nodig bij formulieren of aanvragen, of wilt u uw ervaringen kwijt, wij helpen u graag verder. Door de contacten met onze doelgroepen, kunnen wij de Gemeente Hengelo adviseren over de uitvoering van het beleid.

Om een grotere doelgroep van dienst te kunnen zijn, is uitbreiding nodig. Momenteel werken wij met zes medewerkers, wij gaan uitbreiden naar minimaal 14 personen. Het oude kantoor had slechts ruimte voor vijf werkplekken en daarom zijn wij binnen hetzelfde gebouw verhuisd naar een ruimer kantoor. Ons nieuwe kantoor heeft een eigen ingang aan de achterzijde van het gebouw, wat prettig is voor uw privacy. Onze openingstijden worden na de zomervakantie uitgebreid, zodra de corona maatregelen dit toelaten.

Zolang de corona maatregelen nog (deels) van kracht zijn, adviseren wij u om een afspraak te maken. Voor uw en onze veiligheid helpen wij op kantoor één cliënt tegelijk en houden we ons aan de anderhalve meter afstand regel. Als u ervoor kiest om zonder afspraak tijdens de inloopspreekuren te komen, dan kan het zijn dat u even moet wachten. Hiervoor vragen wij uw begrip.